Izleyiciler

20 Aralık 2011 Salı

Iskenderun Usulü Icli Köfte Tarifi (30 adet)






Malzemeler:750gr ince köftelik bulgur,2 yemek kasigi biber salcasi,1 tatli kasigi az dövülmüs kimyon,1 tatli kasigi tuz,1 su bardagi un,500gr patates.

Ic Malzemeleri:500gr ortayagli kiyma,3 adet ortaboy sogan,1 tali kasigi karabiber,1 tutam maydonoz,1 yemek kasigi margarin,1 su bardagi iri kiyilmis ceviz.Kizartmak icin siviyag.

Kiymanin Yapilisi:Kiymayi genis bir tavada yarim bardagi suyla hafif kavurun ince dogradiginiz soganlari ve margarini'de ekleyip iyice kavurun.En son tuzu,karabiberi,cevizi ve ince kiyilmis maydonozlari ekleyip 1 dk daha kavurun ve sogumaya birakin.

Yapilisi:Bir tepsinin icerisine bulguru,kimyonu ve tuzu koyup soguk suyla islatin daha sonra biber salcasini ekleyip iyice yogurun.Bu isleme baslamadan önce patatesleri iyice haslayip kabuklarini soyun bir  havan'da iyice dövün.Daha sonra dövülmüs patatesleri ve unu tepsiye bosaltip yogurmaya devam edin.Sonra avuc ici büyüklügünde yuvarlak yapip isaret parmaginizla resimde görüldügü gibi köfteyi oyarak sekillendirin.Icerisine kavurdugunuz cevizli kiymayi doldurup düzgün bir sekilde kapatip iyice kizdirilmis siviyag'da kizartin.Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. hmm ever hatayda yemiştik çok güzelidr oraların yemekleri ellerinize sağlık afiyetler olsun:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. @Recelim gercekten Hatayin kendine has cok degisik yemekleri vardir zaman icerisinde bu degisik yemek tariflerini sizlerle paylasicagim.Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Beğeniniz için teşekkürler bütün firma çalışanlarınıza selamlar.

    YanıtlaSil