Somon Baligi Tarifi (5 kisilik)
Malzemer:2kg'lik Somon baligi,1 tutam kekik,1 tutam kurutulmus feslegen cicegi,1 tatli kasigi karabiber,1 yemek kasigi pulbiber,5 dis sarimsak,4 yemek kasigi zeytinyagi,1 limonun suyu,yeterince tuz.
Yapilisi:Baligi iyice temizledikten sonra üzerine bicakla derin kesikler atin derin bir kabta limon suyunu,zeytinyagini,bahartlari,ezilmis sarimsaklari ve tuzu iyice karistirip daha sonra baligi marine ediyoruz.Yaklasik iki saat dinlendirildikten sonra firin tepsisine yagli kagit koyup üzerine baligi yerlestirin.Yaklasik 250 derecede 25-30 dk üzeri kizarincaya kadar pisirin.AFIYET SEKER OLSUN.
Nareksili Mevsim Salatasi Tarifi
Malzemeler:2 adet havuc,1 adet kirmizi sogan,5-6 adet marol yapragi,5-6 adet kara lahana yapragi,1 tutam maydonoz,2 yemek kasigi zeytinyag,1 tatli kasigi pulbiber,tuz,½ cay bardagi nareksisi,2 adet domates.
Yapilisi:Havuclari rendeleyip diger malzemeleri dograyip hepsini hepsini karistirip üzerine nar eksisini ekleyip servise sunabilirsiniz.
On numara bir yemek olmuş..
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgilerimle..
ellerine sağlık, nefis bir yemek olmuş
YanıtlaSilGüzel yorumlariniz icin tesekür ederim selamlar.
YanıtlaSil