Izleyiciler

5 Eylül 2011 Pazartesi

Tirtil Kurabiye

Malzemeler: 10 corba kasigi un, 4 corba kasigi pudra sekeri, yarim tatli kasigi kabartma tozu, 1 tatli kasigi vanilya, 150 gr oda sicakliginda margarin, 1 yumurta (sarisi icine akini disina kullanacagiz). Üzerine arzuya göre marmelad yada erimis cikolata ve hindistan cevizi kullaniyoruz.

Yapilisi: Unu,kabartma tozunu,vanilyayi ve pudra sekerini karistirip ortasina bir yumurtanin sarisini ve oda sicakligindaki margarini ekleyip yumusak bir hamur elde edin. Kücük hamur parcalari alip elinizle oval hale getirin daha sonra catalin sirtiyla bastirarak hamuru uzatarak sekillendirin. Ayri bir kabin icinde yumurta akini iyice cirpip kurabiyelerin üzerine sürüp 175 derece pisirin. Pistikten sonra sogumaya birakin isteye bagli cikolata veya marmelad sosuna batirip daha sonra hindistan cevizini üzerine serpin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder