Izleyiciler

13 Aralık 2011 Salı

Ev Yapimi Lahmacun







Malzemeler:1kg orta yagli dana veya koyun kiyma,4 adet sogan,5 adet sivri yesil biber,½ demet maydonoz,1 tatli kasigi karabiber,1 tatli kasigi aci pulbiber,3 yemek kasigi domates salcasi,cok az sivi yag,arzuya göre tuz.Hamur malzemesi:1kg un,20g yas maya,½tatli kasigi tuz,½ kasigi toz seker,½ yemek kasigi siviyag,yeterince su.

Kiymanin Hazirlanmasi: Rondo'da biber,maydonoz  ve sogani dograyip derin bir kabin icerisine kiymayi koyup tuz,karabiber ,pulbiber,siviyagi  ve domates salcasini ekleyip hepsini bir karistirin.

Hamurun Hazirlanmasi:1kg unu derin bir kabin icerisine bosaltin tuz ve sekeri ekleyip karistirin unun ortasini acin icerisine siviyagi ekleyin ayri bir kabin icerisinde yaklasik 2 bardak suyla eritip unla karistirin orta yumusaklikda bir hamur elde edin.Su miktarini biraz daha cogalta bilirsiniz hamur kati olursa.Hamuru 1 saat kabarmaya birakin.

Pisirme Sekli: Ceviz büyüklügünde kücük toplar yapip (resimde görüldügü gibi) merdane veya oklava yardimiyla incecik acip kiymayi (resimde görüldügü gibi) iyice bastirin.Tefal tava'da orta hararet'de pisirin.Bu pisirme islemini yaparken tavanin yanina mutlaka derin bir tencere alin icerisine kalin bir pecete koyun pisirdiginiz lahmacunlari ikiye katlayip tencerenin kapagini kapatin yumusak kalmasini sagliyor.Afiyet olsun!!!

4 yorum:

  1. Hımm nefis olmuş elimi uzatıp alasım geldi:)) Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gercekten nefis birlezzet,denemenizi tavsiye ederim.sevgiler ,selamlar.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel olmuş , acaba fırında kaç dk. pişirebiliriz?

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler sevgili eda,ben lahmacunlarımı teflon tavada pişiriyorum,fırında pişirecek olursanız 10 dakika kadar yeterli olacaktır.Sevgiler.

    YanıtlaSil