Izleyiciler

18 Aralık 2011 Pazar

Narekşili Kızartma Tarifi (6 kişilik)



Malzemeler:2 adet patlıcan,2 adet kabak,1 küçük karnibahar,3 dis sarimsak,1 tutam maydonoz,4 adet domates,5 adet sivri biber,nareksisi,3 adet patates,1 tatli kasigi kuru nane.


Yapilisi:Patlican,kabak ve patatesleri istedeginiz sekilde dilimleyip tavada kizartin diger taraftan bir tencere icerisine su koyup ufak parcalara ayirdiginiz karnibaharlari haslayip kizartin ayri bir tavanin icerisinde domatesleri rendeleyip veya ufak ufak dograyip 1 yemek kasigi zeytinyagiyla kizartip icerisine 1 dis sarimsagi ufak ufak dograyip kuru nane ve tuz ekleyin.En son olarak biberleri kücük parca halinde kizartip karisima ekleyin.Ayri tavadaki domates sosunu'da ekleyip nareksisi ve tuzla birlikte damak zevkinize göre miktarini ekleyip karistirin.Üzerine maydonoz kiyiniz.Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Soslu kızartmayı çok yaparım ama nar ekşisi hiç koymamıştım.Deneyeceğim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sevgili pembe kekik nar eksili kizartma bizim hatay iskenderun yoresine ait vazgecilmez bir lezzettir,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa böyle bi kızartma gördüm. Narekşisini çok severim ama kızartmada hiç denememiştim. Elinize sağlık, bi deneyim bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degerli Arkadasim,nareksisi kizartmaya cok yakisiyor.Denemenizi tavsiye ederim.Selamlar.

      Sil
  4. Iste bu cok iyi giderdi simdi, mhhh ;)

    YanıtlaSil