Izleyiciler

22 Aralık 2011 Perşembe

Siwayan Tarifi (Sütlü Pakistan Tatlisi)




Malzemeler:½ yemek kasigi tereyag,200gr vermicilli eriste,1 litre süt,½ cay bardagi süt kremasi,arzuya göre seker,2-3 adet kakule.Üzeri icin tuzsuz badem ve antep fistigi.

Yapilisi:Derin bir tencere icerisine tereyagini ve eristeyi koyup kizarincaya kadar kavurup üzerine sütü,sekeri,kakuleyi ve süt kremasini ekleyip koyulusuncaya kadar karistirin.Kivama geldikten sonra cukur bir porselen veya cam kabin icerisine bosaltip üzerini adem veya antepfistigi ile süsleyin.Tercihe göre sicak veya soguk servis yapilabilir.Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Kıvamı nasıl oluyor acaba bu tatlının ? Sulu mu yoksa puding gibi katı mı ? Ellerinize sağlık arkadaşım :))

    YanıtlaSil
  2. Degerli arkadasim Cevver bu tatlini kivami arzuya göre ama ben biraz sulu tercih ediyorum zaten zamanla katilasiyor.Sevgiler ve selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir tatlı tatmak isterdim doğrusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten hafif bir okadar lezzetli.Denemenizi tavsiye ederim.Selamlar.

      Sil