Izleyiciler

25 Şubat 2012 Cumartesi

Cikolatali, Muzlu Yas Pasta




Pandispanya Malzemesi:
  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardagi tepeleme toz seker
  • 2 su bardagina yakin un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 26x37cm capinda kek kalibi
Yapilisi:Yumurtalarin sarisini ve aklarini ayri bir kaba alin. Yumurtala sarilarinin bulundugu kaba sekeri ekleyip mikserle rengi acilincaya kadar cirpin. Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip cirpmaya devam edin. Diger tarafta ayirmis oldugunuz yumurta aklarinin icerisine bir fiske tuz atip mikserle köpürtünceye kadar cirpin. Köpükleri inmeden, tahta kasikla kek hamuruna bosaltip iyice karistiriniz. 200° soguk firina koyup kekin kabarmasina bekleyiniz. Kek kabardiktan sonra firini 150° düsürüp pismesini bekleyiniz.

Ara Krema Malzemesi:
  • 2,5 su bardagi süt 
  • 2,5 yemek kasigi un
  • 1 tepeleme yemek kasigi nisasta
  • ½ su bardagi seker
  • 1 tepeleme yemek kasigi kakao
  • 50gr bitter cikolata
  • 50gr tereyag
  • 1 tatli kasigi vanilya
  • 3 adet muz
Yapilisi:Sütü,unu,nisastayi,sekeri,kakao ve vanilyayi cift tabanli bir tencereye koyup kisik ateste kaynayincaya kadar sürekli karistirin. Pistikten sonra ocaktan alip cikolata ve tereyagini ekleyip 3 dakika karistirin. Krema iyice soguduktan sonra pandispanyamizi ortadan kesip ara kremayi spatüla yardimiyla iyice yayip üzerine 3 adet dilimlenmis  muzu yerlestirin. Kekin diger yarisini üzerine kapatiniz. Keki buzdolabina koyup bir gün dinlendiriniz.

Üst Krema Malzemesi:
  • 250ml cig krema
  • 1 paket krem santi
  • 2 yemek kasigi kakao (silme)
  • 50gr tuzsuz antep fistigi
  • 50gr bitter cikolata
Yapilisi:Cig krema,kakou ve krem santiyi mikserle cirpip 10-15 dakika buzdolabinda dinlendirip daha sonra kekimizin üzerine iyice yayiniz. Sonra fistik ve cikolatalari ufalayip arzunuza göre serpistirinip buzdolabinda 1 saat kadar dinlendiriniz.Pastamiz servise hazirdir. Afiyet Olsun...

11 yorum:

  1. Akşam akşam canım tatlı çekti valla çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili bögürtlen taneleri güzel yorumun için teşekkür ederim.saygılar,selamlar.

      Sil
  2. çukulatalı kurokanlı pastalara bayılırım ellerine sağlık güzel olmul sevgiler bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili asiye bende çok seviyorum .ne güzel ortak yanımız var.benden de sevgiler,saygılar.

      Sil
  3. hm nefis duruyo :) muzla cikolata herzaman cok güzel gidiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şerife güzel yorumun için teşekkür ederim.Selamlar,sevgiler.

      Sil
  4. çok leziz gözüküyor şu an canım nasıl çekti anlatamamm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arkadaşım bende severek yapıp yiyorum.Güzel yorumun için teşekkürler.Selamlar,sevgiler.

      Sil
  5. tam da şu an aklımdan geçen buydu:)Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arkadaşım ,güzel yorumun için teşekkürler.Selamlar,sevgiler.

      Sil
  6. Sevgili Arkadaşım ,ilgin için teşekkürler.Selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil