Malzemeler:
- 250gr ince bulgur
- ½ demet maydonoz
- ½ demet yesil sogan
- 1-2 tutam taze nane
- 1-2 dis sarimsak
- 1 tutam kekik (tazesi veya kurusu)
- 1 tutam feslegencicegi kurusu
- 1 tatli kasigi hafif dövülmüs kimyon
- ½ cay bardagi nareksisi
- arzunuza göre zeytinyag
- 2 yemek kasigi acibiber salcasi
- 2 yemek kasigi domates salcasi
Yapilisi: Bir tepsinin icerisine bulguru,kimyonu,kekigi ve feslegeni koyup karistirin. Soguk suyla islayip ,biber ve domates salcasini da ekleyip ,elinizi ara,ara suyla islatip yaklasik on dakika kadar yogurun.Nareksisini ve zeytinyagini katip, diger tarafta yesillikleri ve sarmisagi ince,ince dograyip tepsiye aktarip iyice karistirin.Servisi marul, haslanmis lahana, turp,domates ,salatalik ve tursu ile tamamlarsaniz harika bir lezzet yakalamis olursunuz.AFIYET OLSUN...
I must try yr recipe
YanıtlaSilIt's a very good recipe,and thanks your comment.
Silkısırı sevmeyen yoktur heralde, nefis, ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilOlsa da yesek, canım çekti ..
YanıtlaSilDegerli blog arkadaslarim güzel yorumlariniz icin tesekkürler.Benim encok tercih ettigim lezzetlerden biridir.Selamlar,sevgiler.
YanıtlaSilbende bu aralar İskendedundayım :D methini çok duydum bu kısırın ama başkaının yaptığını yemek nasip olmadı. kendim yaptım netten aldığın tarifinden bana göre güzeldi ama tutturabildin mi bilmem.Daha önce yemiş olsam daha iyi anlardım :)biri yapsada yesem
YanıtlaSilSevgili arkadasim nekadar güzel Iskenderun´da olman maalesef ben Danimarka´da yasiyorum ancak yaz tatille rinde Iskenderun´da bulunabiliyorum.Size kendi ellerimle ikram etmek isterdim insallah birgun nasip olur.Bir iki kere deneyerek mutlaka arzu ettiginiz damak tadini yakalayabilirsiniz.Selamlar,sevgiler.
Silgörünüşü çiğ köfteyi andırıyor yerim ben onuu:)) ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler...
YanıtlaSilSevgili arkadasim,cig köfteyi andiriyor olabilir ama tamamiyle farkli bir lezzet,denemenizi tavsiye ederim.Selamlar,sevgiler.
Silcok guzel gozukuyor,ellerinize saglik
YanıtlaSilbende beklerim
Tesekkurler arkadasim,ben her zaman siteninizi takipteyim buyuk bir zevkle.Selamlar.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHic bikmayacagim bir lezzet,bizim oralarin oldugu da nasil belli renginden,ellerinize saglik.Bembeyazzz kisirlari hic sevmiyorum ve yemiyorum:))
Sil