Izleyiciler

8 Şubat 2013 Cuma

Narekşili Tutmaç Çorbası




  • Malzemeler:
  •  2 subardağı yeşil mercimek
  • 1 buçuk su bardağı ev eriştesi veya küçük fiyonklu makarna
  • 5 diş sarmısak
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı narekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kurunane,arzunuza göre tuz.
Yapılışı:Tencereye mercimeği,domates salçası,biber salçasını,diş sarmısakları koyup kaynatın.Mecimeklerin pişmesine yakın erişteleri ekleyin.Erişteler pişince  zeytinyağı,narekşisi
 ve kurunaneyi ekleyip,biriki taşım kaynatıp servise sunabilirsiniz.Afiyet Olsun.
        

14 yorum:

  1. Sevdiğim bir çorbadır..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. AAA SERVİS ÇOK GÜZEL:) ÇORBA NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arkadaşım.Selamlar.

    YanıtlaSil
  4. bende yaparım sağlıklı ve leziz ellerin dert görmesin sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik,lezzetli dediğiniz gibi sağlık için ideal, ailece sevdeğimiz bir çorbadır.Hatta çocuklarım anneanne çorbası derler,rahmetli annem çok sık yapardı.Selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Ev eristem yok ama kucuk fiyonk makarnadan yapabilirim guzel bir corba tarifi olmus..sagol canim..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dost Bahçesi,
      Bende ev eriştem olmadığı zaman fiyonklu yada burgulu makarnayla yapıyorum,hemen hemen aynı lezzeti yakalıyorum.Sevgiler benden canım.

      Sil
  7. Tam bu günün çorbası, hava öyle soğuk ki...Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk günlerin ideal çorbasıdır,kesinlikle tavsiye ederim değerli arkadaşım.Sevgiler.

      Sil
  8. Şimdi olsa bu çorba kesin 2 kase içmiştim .Elinize sağlık. sitenize katıldım ,bana da beklerim
    http://demodeyiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler arkadaşım,bloguma hoşgeldiniz,bende iadei ziyarete geliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık , lezzetinin güzel olduğuna eminim :-) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım,sevgiler benden.Selamlar.

      Sil