Izleyiciler

2 Şubat 2013 Cumartesi

Tepside Et (Halep Tava)




Malzemeler:
  • 1 kg  ortayağlı dana yada koyun kıyma
  • 2 büyük baş kuru soğan
  • 3,4 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet acı kırmızı biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber,tuz

Yapılışı:Soğan, sarmısak, yeşilbiber, kırmızıbiber ve maydonozu ince,ince kıyınız. Geniş bir tepsiye kıymayı,kıydığınız malzemeleri,salçaları,baharatları,sıvıyağ ve tuzu ekleyerek iyice yoğurup tepsiye iyice yayınız.Etin kalınlığı yaklaşık 2cm kalınlığında olmalı.Üzerine arzunuza göre patetes,domates ve biber koyup 220 dereceli fırında pişiriniz. AFİYET OLSUN.


12 yorum:

  1. Hemşerim ellerine kollarına soğlık ,ALLAH canına sağlık sıhhat versin kebap süpeeeeeeeeeer......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım Rümeysacığım,negüzel buram,buram memleket kokuyor... :) Selamlar.

      Sil
  2. bizim burda kilis tavası denir çokda sevilir ellerinize saglık.nefis görünüyor.takipteyim.banadabeklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zerrin,
      Güney mutfağının ortak yemeği olduğundan Antakya,İskenderun,Antep,Kilis mutfağının vazgeçilmez lezetidir.Fakat orjinalinin Halep tava olduğu bilinir.

      Sil
  3. güzel görünüyor:) iştah acıcı

    YanıtlaSil
  4. yöresel bir lezzet güzel olmaz mı eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kardelen,
      Hem pratik,hem lezzetli tavsiye ederim arkadaşım.
      Selamlar.

      Sil
  5. Bunu bu hafta belki deneyim..degisik ve guzel birsey..220 de ne kadar pisiriyorsun? 30 dk.falan?? Ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim çok nefis ve oldukçada pratik arkadaşım.Pişirme süresi yaklaşık 30 dakika
      Sevgiler...

      Sil
  6. OLSADA YESEK :))
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler,ah ikram etme imkanım olsa... :))

    YanıtlaSil