Izleyiciler

3 Mayıs 2013 Cuma

Alman Pastası







Malzemeler:

  • 3 yumurta
  •  1/2 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 su bardağı un
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
  • 1 pk vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı nişasta
Yapılışı: Yumurtaları,şekeri,sıvıyağı derin bir kabta iyice çırpın daha sonra un,kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Karışımı yağlanmış,unlanmış kek kalıbına döküp 175 derecede pişiriniz.Pişen kekinizi soğuduktan sonra iki pata ayırınız.Önceden hazırlamış olduğunuz kremayı kekinizin arasına sürünüz.Üzerini pudra şekeriyle kaplayınız.Enaz 2 saat pastanızı buzdolabında dinlendirip servise sunabilir siniz.AFİYET OLSUN.

21 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Ben Alman pastasını hep mayalı hamurla yapıyorum. Kabartma tozu ile hiç denememiştim. Senin tarifinle deneyeceğim çünkü çok merak ediyorum.:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım,ben mayalı hamurla denedim, oda çok güzel oluyor ama benim çocuklar daha çok bu tarifi beğendiler.Bende hafif ve gayet pratik buluyorum.Tavsiye ederim.Şimdiden kolay gelsin canım.İyi hafta sonları.

      Sil
  2. ellerine sağlık,alman pastası hep görüyorum ama hiç denemedim daha.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Uğur Böceği,
      Denemediğimiz birçok tarifler vardır,bir şekilde zamanı geldiğinde deniyoruz.Ozaman neden şimdi olmasın canım.Sevgiler benden,iyi hafta sonları.

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor.
    Alman pastasını hele içinde ki kremasını çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Arkadaşım,bloguma hoşgeldiniz,teşekkür ederim canım.Alman pastasının kremasını bende çok severim,burada kremayı kıvamlı yapmak çok önemli,soğutana kadar ara, ara blendırla sürekli çırpmamız gerekiyor ozaman sakız gibi oluyor.İyi hafta sonları diliyorum.

      Sil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor,alman pastasını bir kere alman bir komşumuz vardı onda yemiştim yıllaaaar önce,tadı hala damağımdadır kremasındaki lezzet bambaşkaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem Hanım,
      Alman pastası gayet hafif ve lezzetli oluyor,pasta değişik versiyonlarda yapılıyor mesela mayalı hamurdan,üstü margarin pudraşekerli krema kaplamalı vs.Bu pastada haklısınız krema lezzetiyle daha ön plana çıkıyor.İyi hafta sonları diliyorum canım.

      Sil
  5. Ellerne sağlık nefis görünüyor eminim tadıda öğledir sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Handan Hanım selamlar,sevgiler benden.

      Sil
  6. Canim ya ben bu alman pastasini cook onceleri yerdim, hazir alirdim tabiki ve de severdim ama uzun zamandir yemedim, aslinda tarifini denesem de bende yesem diyorum:) ama kolay oluyormu onu bilemedim desemde bir gun deneyeceim..
    Ellerine saglik diyorum..sevgilerimi birakip kaciyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim,çok pratik ve hafif bir pasta denemeni tavsiye ederim arkadaşım.Bendende sevgiler,selamlar.

      Sil
  7. mmmm harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,sevgili Meri.Selamlar,sevgiler.

      Sil
  8. yaaaa,alman pastası mış ,yıllar ,yıllar önce pandişpaniya ile tanışmadan önce böyle pasta yapardık ,bizde saf nişasta yoktu ,meyve baharatlı ,renkli puding tarzında bir şey vardı ,aslında 1 ay önce buldum bu pudinglerden ama tarifi bulamamıştım ,eee ,kısmetim sayende ayağıma geldi ,teşekkürler ve ellerine sağılık.İyi hafta dilerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazesciğim,bu pastanın mayalı olanıda var oda güzel oluyor,kremasını ben unla yaptım,çokaz 1 çay kaşığı nişasta kullandım.Kullanmayabilirsin.Umarım tariften memnun kalırsın canım.Sevgiler.

      Sil
  9. Nasıl güzel görünüyor .İyi ki rastladım bu bloga ...Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor pasta, ellerinize sağlık, bende sıklıkla yapar ve çok severim. :)

    Yüksek nezaketinizle son tarifime bıraktığınız yorum için çok teşekkür ederim lakin nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde yorumunuzun yayınlayamadan, silindiğini üzülerek belirtmek istiyorum. İnanın çok üzüldüm, çünkü yorumlarınız benim için çok kıymetli.
    Yürekten sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Öznur Hanım,
    Zaman,zaman böyle şeyler olabiliyor,hiç canınızı sıkmayın.Nezaketiniz ve içtenliğiniz herşeyden önemli.Selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Biraz dolaştım bloğda ne kadar güzel fotoğraflar çekmişsiniz. Alman pastası diyorlar ama ben hiç yapmadım umarım birgün bend eyapıcam:) sevgiler.

    YanıtlaSil