Izleyiciler

14 Aralık 2011 Çarşamba

Şekerpare Tarifi



Malzemeler:250g margarin oda sicakliginda,1su bardagi pudra sekeri, 4yemek kasigi ince irmik,2yemek kasigi hindistan cevizi,2 yumurta,4 su bardagi un,1 tatli kasigi vanilya,½ tatli kasigi kabartma tozu.

Serbeti:2,5 su bardagi seker,4 su bardagi,ceyrek limonun suyu.

Üzeri Icin :Badem ve hindistan cevizi

Yapilisi:250g margarini,1 su bardagi pudra sekeri,4 yemek kasigi irmik,2 yemek kasigi hindistan cevizi,2 yumurta4 su bardagi un,1 tatli kasigi vanilya,½ tatli kasigi kabartma tozunu bir derin kabin icerisinde karistirip yumusak bir hamur elde edin.Hamurdan kücük toplar yapip üzerine badem koyup hafifce bastirin sonra tepsiye yerlestirip 175 derece'de pisirin.

Serbetin Hazirlanmasi:Sekeri,suyu kücük bir tencerede yaklasik 15-20 dk. kaynatin limon suyunu ekleyip kisa bir süre daha kaynatin atesten alip ilimaya birakin.

Sekerpareleri firindan cikarip 3 dakkika bekletin sonra ilik serbeti sekerparelerin üzerine dökün.Sekerpareler serbeti iyice emdikten ve soguduktan sonra üzerilerine hindistan cevizi serpip servise sunabilirsiniz.Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. en sevdiğim tatlılardan biridir, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. guzel yorumunuz icin tesekkurler.Benimde en sevdigim tatlilardan biridir.Slm.

    YanıtlaSil
  3. oo çok güzeller..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Buket ve Bogurtlen tanelerine guzel yorumlari icin tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil