- ½kg dolmalik pirinc
- 250gr ortayagli koyun kiymasi
- 1 adet büyük sogan
- 4-5 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kuru nane
- ½ cay bardagi siviyag
- Tuz
- 20 adet kurutulmus dolmalik patlican,kabak ve biber.
Yapilisi:Derin bir tencereye su koyup kaynatin. Kaynayan suya kuru dolmaliklari atip yumusayincaya kadar kaynatin. Ayri bir kabin icerisine dolmalik malzemelerin hepsini koyup karistirip, dolmaliklarin icini doldurun. Uygun bir tencereye dolmalari koyup üzerine su ve tuz ekleyip orta hararetli ateste pisirin. Pistikten sonra dolmalara kuru nane serpip servise sunabilirsiniz.Afiyet Olsun...
NOT: Pisirirken dolmalarin üzerine tabagi ters cevirip agirlik koyarsaniz dolmalarin daha düzgün pismesini saglarsiniz.
ellerine sağlık arkadaşım enfes olmuş
YanıtlaSilkuru patlıcanı tazesinden daha çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSiloffff nefis gözüküyor
YanıtlaSiltam benlik,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcok severim cok ellerine saglik...:)
YanıtlaSilKışın vazgeçilmezlerinden, ellerinize sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilofff süper
YanıtlaSilanneme söylüyüm oda bana yapsın
ellerinize sağlık
Sevgili Mintinin Mutfagi,Noblesse,Cerenim,Mutfaktaki Rüya,Herdemlezzet,Durme durme,Yürekten Damlalar samimi yorumlariniz iyi dilekleriniz icin hepinize ayri, ayri tesekkür ederim. Selamlar,sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba. Bayılırım. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilen en en sevdiklerimden...yaz-kış hiç eksik olmaz bizden
YanıtlaSilDegerli blog arkadaslarim Ahu ve Aynur hanim bende cok seviyorum kuru dolmalari hele de aci olursa..Güzel yorumlariniz icin tesekkürler.Selamlar,sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba canim,
YanıtlaSilblogunu yeni kesfettim.
Tariflerin hepsi birbirinden güzel olmuslar.
Ellerine saglik.
Banada buyrun gelin,beklerim:))
Sevgiler
ayyyy!tam benim sevdiğim gibi, kurutulmuş patlıcana bayılırım.harika görünüyor.ellerine sağlık.senin sitene bayılıyorum.öptüm.sedef
YanıtlaSil