Izleyiciler

8 Şubat 2012 Çarşamba

Elmali Turta





Malzemeler:
  • 200gr oda sicakliginda margarin
  • 10 kasik un (tepeleme)
  • 2 yemek kasigi pudra sekeri
  • 1 tatli kasigi kabartma  tozu
  • 1 yumurta
Üzeri Icin:
  • 4 adet elma
  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • ½ su bardagi iri kiyilmis ceviz

Yapilisi: Derin bir kabin icerisine unu,kabartma tozunu ve pudra sekerini koyup karistirin. Ortasina yumurta ve margarini koyup yumusak bir hamur yapin. Turta kalibini yaglayip hamuru yerlestirin. Bu hamurdan ceviz büyüklügünde bir parca ayirin. Diger bir tarafta genis bir tavanin icerisine 3 elma rendesi ve sekeri koyup elmanin suyunun cekilmesini saglayin. Tarcin ve cevizi ekleyip karisimi hamurun üzerine yayin.Ayirdiginiz hamuru'da rendeleyerek veya elinizle ufalayarak elma karisiminin üzerine serpistirin. Kalan diger elmayi dilimleyerek pastanin üzerine dizip 175°'de firinda pisirin. Pisirdikten sonra sogumaya birakin. Arzuya göre üzerine pudra sekeri serpip servise sunabilirsiniz. Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Oooh mis mis ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Modası geçmeyen tek turtadır :)

    YanıtlaSil
  2. Degerli Arkadasim,dediginiz gibi vazgecilmez bir lezzet.Iyi dilekleriniz icin tesekkürler.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil