Malzemeler:
- Mayalı ekmek hamuru
- Biber salçası,domates salçası,kekik,dereotu, maydonoz, kuru soğan,zeytinyağı.
Yapılışı:Rondoda kuru soğan,maydonoz,dereotunu çekiniz.Derin bir kaba biber salçası,domates salçası,kekik,zeytinyağı bir miktar tuz koyup, üzerine rondada çektiğiniz malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.Mayalı ekmek hamurunu ceviz büyüklüğünde koparıp bir merdaneyle tabak büyüklüğünde 1cm kalınlığında açıp,malzameyi bastırarak hamurun üstüne iyice bastırarak yayınız .200 dereceli fırında yada teflon tavada üzerine kapak kapatarak da pişirebilirsiniz.
Biberli ekmek Hatay yöresinin vazgeçilmez lezzetlerindendir.Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Osun.
Komşum Hatay'lıydı..Eşinin tayini çıkınca taşınmak zorunda kaldılar..Onda yemiştim biberli ekmeği ve çok sevmiştim..Çok güzel bir lezzet..Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilGerçekten öyle çok güzel bir lezzet arkadaşım.Biberli ekmek ve kısır bizim olmazsa olmazlarımızdandır.Mutlaka çay altı gün aşırı yaparız.Yorumunuz için teşekkürler.Selamlar
Silof ya bunlar çok can çekmece şeyler bir yerimiz şişerse ne olacak hemen yapmak lazım elin dert görmesin canım
YanıtlaSilSevgili Sezgin,yakın olsak hemen ikram ederdim canım benim.:)
SilMyślę, że by mi to smakowało :)
YanıtlaSilBen sevdim düşünüyorum. Sevgiler.
Dear Giga,
YanıtlaSilIt's really delicious,I hoppe you try it.
Loves.
Ellerinize sağlık. Çokk severim.
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım.
SilSelamlar.
Ya arkadaşım bu yapılır mı? tandırda biberli ekmek .çoooooook lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSil