Izleyiciler

12 Ocak 2012 Perşembe

Ispanakli Bulgur Köftesi





Malzemeler:
*1kg taze veya dondurulmus ispanak
*½kg köftelik bulgur
*1 tatli kasigi yari dövülmüs kimyon
*2 yemek kasigi biber salcasi
*1 su bardagi un
*2 adet limonun suyu
*1 caybardagi zeytinyag
*5-6 dis ezilmis sarimsak
*½ tatli kasigi tuz

Yapilisi: Derin bir tepsiye bulguru ,kimyonu,tuzu ve bibersalcasini koyup soguk suyla iyice yogurun.Bir bardak unu da ekleyip köfteyi suyla yogurmaya devam edin.Köfteyi kivamli bir hale getirdikten sonra resimde görüldügü gibi kücük toplar yapip parmaginizla ortasina bastirin.Diger bir taraftan ispanagi dograyip haslayin.Haslanan ispanaklari genis bir kabin icerisine koyup ezilmis sarimsaklari ve limon suyunu ispanagin üzerine döküp iyice karistirin.Ayri bir tencerenin icerisine su koyup birazda tuz atip suyu kaynamaya birakin.Kaynayan suya köfteleri koyup 5 dk. haslayin.Daha sonra haslanan köftelerin suyunu süzüp ispanakla harmanlayin.Son olarak zeytinyagini üzerine döküp karistirip sogumaya birakip soguk servise sunabilirsiniz.Iskenderun yöresine ait cok sevilen degisik bir lezzet.Afiyet Olsun...

14 yorum:

  1. ohh afiyet olsun ellerine sağlık canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. Tesekkürler canim arkadasim.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ben bunu malatyalı komşumuzda yemiştim

    inanılmaz bir tadı var


    eline sağlık olsn :)

    YanıtlaSil
  4. bu yoğurma aşaması çok meşakkatli:((( ama sonuçta nefis oluyordur, emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. sevgili Muhabbet Sofrasi yorumun icin tesekkur ederim,gercekten guzel bir lezzet... Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Noblesse,yogurma asamasi zor gibi gozukse de inan cok basit(ince beyaz koftelik bulgur kullanmak kaydiyla),ugrastigina degecek bir lezzet.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ufff yemekler mezeler değişik değişiktam aradığımı buldummm

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Cerenim ,Mediha ablacim o kadar hünerlidirki ben sahsen yemeklerini tadan biri olarak verdigi tariflere kefilim canim. Bu arada ben kimmiyim ablacigimin karsi komsusu he he sanirim hepinizde sansliyim bu arada :)))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili cerenim,Tubacigim samimi yorumlariniz icin cok tesekkürler.Hatay mutfaginin degisik lezzetlrini zaman icerisinde sizlerle ve blog arkadaslarimla paylasmak bana büyük mutluluk verecektir.

    YanıtlaSil
  10. canım benim de sırada var fellah köftesi,görüntü aynı ama ıspanaklı yemedim hiç,biz sarımsaklı yoğurtla yiyoruz.Değişik olmuş eline sağlık..

    YanıtlaSil
  11. sevgili halacığımla ıspanaklı köftenin tarifi üzerine konuşurken, birden aslında ona içli köftenin tarifini anlattığımı söylediğinde bende anladım ki işi gerçekten ustaya bırakmak gerek:D ve görüyorum ki usta yine harikalar yaratmış..ımm köfte muhteşem görünüyor.eline sağlık halacığım:)şehnaz:)

    YanıtlaSil
  12. degerli Blog Arkadasim, dedigin gibi bu koftenin diger bir adi da fellah koftesidir, iskenderun ve hatay bolgesinin cok sevilen bir lezzetidir.orjinal tarifi ispanaklidir ama bazi yorelerde farkli uygulamalar yapilmaktadir.sevgili arkadasim ispanaklisini mutlaka denemeni isterim.saygilar sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Yegenim ,guzel yorumun icin tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel olmuş :)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil