Pandispanya Malzemesi:
- 4 yumurta
- 4 yemek kasigi seker
- 4 yemek kasigi un (tepeleme)
- 1 tali kasigi kabartma tozu (1 pk)
- 1 tatli kasigi vanilya (1 pk)
Krema Malzemesi:
- 1litre süt
- 3 yemek kasigi un (tepeleme)
- 4 yemek kasigi toz seker
- 2 yumurta
- 2 yemek kasigi kakao (silme)
- 2 adet muz
- 50gr bitter cikolata
Üzeri Icin:
- Hindistan cevizi
- Iri kiyilmis fistik
- Rende bitter cikolata
Yapilisi: 4 yemek kasigi toz sekerle 4 yumurta sarisini cukur bir kabta mixerle cirpin. Ayri bir kabta yumurta akini köpük oluncuya kadar cirpin. Diger taraftan un,vanilya ve kabartma tozunu harmanlayip yumurta sarilarina ekleyip karistirin. Son olarak yumurta akini'da bu karisima ekleyip hafif karistirin. Bu karisimi yagli kagida düzgün bir sekilde yayip önceden isitilmis firinda 175°'de pisirin. Pisirme islemi yaklasik 20 dakika sürüyor. Pandispanya pistikden hemen sonra, sicakken yagli kagittan ayirarak genis bir rulo yapip üzerini nemli bezle örtüp yaklasik 20 dakika dinlendiriniz.
Kremanin Yapilisi: 2 yumurta,seker,un ve kakaoyu cift tabanli bir tencereye koyup, sütü yavas, yavas karistirarak tencereye bosaltiniz. Kivamli hale geldiginde ocagin altini kapatip, icerisine bitter cikolatayi atip cikolata eriyinceye kadar karistirin. Tencereyi havadar bir yere koyup ara, ara kremayi karistirin. Krema ilidiktan sonra pandispanyayi acip kremanin 3/4 üzerine yayiniz. Muzlari yerlestirip pandispanyayi 2 turda ruloyu tamamlayiniz. Üzerine kalan kremayi'da sürüp arzunuza göre fistik,hindistan cevizi ve bitter cikolatasiyla süsleye bilirsiniz. Pastayi en az 2 saat buzdolabinda dinlendirirseniz lezzeti daha'da oturur. Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Takipteyim sizi.
YanıtlaSilDegerli,arkadasim,tesekkür ederim.Bende sizi büyük bir keyifle izliyor,ayrica,cok basarili buluyorum.Selamlar
Silolsada yesek :)) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBurada olsaydiniz kesinlikle ikramda bulunurdum.Birgün neden olmasin.Selamlar.
Silaldım bir dilim canım napıyım görünce dayanamadım:))eline sağlık lütfen kelime doğrulamayı kaldır yorm yazmak çok zor oluyor.
YanıtlaSilDegerli Arkadasim,afiyet olsun.Maalesef bilisayarimda olusan teknik arizadan dolayi yorum sayfama da giremi- yorum.Suanda yorumu arkadasimin bilgiayarindan giriyo- yorum.Bu yüzden sizleri blogunuzu ziyaret edip yorum-lama sansim olmuyor.Bu arizayi esim cözmeye calisiyor. Selamlar.
SilCidden olsa da yesek:) Elinize sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz tesekkürler arkadasim.Birgün ikram etmek sözüyle.Selamlar.
SilNefisss görünüyor. Ellerine sağlık. Bayılırım muz ve çikolataya. Sevgiler...
YanıtlaSilDegerli Arkadasim,muz ve cikolata birbiriyle cok uyum lu bir damak zevki olusturuyor.Ben cikolata ve porta- kalida birbirine cok yakistiriyorum.Sevgiler,saygilar benden.
SilTanıştığımıza sevindim...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok hoş bir görüntü...
Degerli Arkadasim,gercekten bende cok sevindim.Bloguma hosgeldiniz.Selamlar.
SilLooks beautiful! I bet it's yummy :)
YanıtlaSilThank's my friend.Loves.
Silallam biliyo musun muz ve çikolatayşa yaşarım.
YanıtlaSilhergün bol bol yerim.
çikolata ve muzlu rulo pasta mı.
bunu yerken başım döner benim.
ve inan ki abartmıyorum.
:)
Abarttigini düsünmüyorum,cünkü bende cok severim.Selamlar.
SilLeziz gözüküyor. Ellerinize sağlık =)) bende deneyeceğim =)) bnde beklerm ..
YanıtlaSilhttp://1k1a.blogspot.com/ =))
Tesekkürler,arkadasim.Simdiden kolay gelsin,basarilar. Kesinlikle takipteyim.Selamlar.
Silhımmm çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkür ederim arkadasim.Selamlar.
SilGüzel dilekleriniz icin tesekkürler arkadasim.Selamlar
Silbende yapacağım.Çok güzel gözüküyor.:)
YanıtlaSilSimdiden basarilar diliyorum arkadasim.Selamlar.
YanıtlaSilellerine sağlık eminim görüntüsü kadar tadı da güzeldir.bende yeni katıldım aranıza.. bir bak istersen :)) blogunu izlemeye alıyorum
YanıtlaSil